Top
Image Alt

Kdo razmišlja

KDO SPLOH SEM?

Kdo smo? Kdo je kdo? Zakaj smo tu? Zato da enostavno smo?

Ne, zato da živimo. Vsak zase in skupaj. Da sanjamo. Smo srečni. Ustvarjamo. Doživljamo. Raziskujemo. Se učimo. In spoznavamo. Sami sebe in drug drugega.

Le tako lahko napredujemo. Le tako lahko najdemo razlog,

zakaj živimo, in ugotovimo, kdo smo. Jaz sem unikatna.

Da sanjamo. Smo srečni. Ustvarjamo. Doživljamo. Raziskujemo. Se učimo. In spoznavamo.

KAKŠNA SEM V NJIHOVIH OČEH

Različni ljudje. Drugačne okoliščine. Edinstvena prijateljstva. Iskreni odnosi. Takšno me vidijo moji najbližji.

Ko sem Anjo jeseni leta 2015 prvič zagledal v vasi Khote, ob strugi divje reke Marsyangdi, se mi je zdelo, da se poznamo že več let in da smo že mnogokrat sodelovali na skupnih potopisnih projektih. Takoj sem zaznal njen pustolovski duh in novinarski talent. Še posebej me je razveselilo, da je pripravljena pomagati revnim, pomoči potrebnim kmetom iz Nepala, ki so po velikem potresu ostali brez vsega. Izvrstno se je vklopila v ekipo in timski duh naše odprave. S svojo radostjo je osvojila vse nas. Čeprav je med nama velika razdalja, jaz sem v Splitu, ona v Sloveniji, zdaj celo v Avstraliji, imam občutek, da bo najino prijateljstvo, ki se je začelo v Nepalu, trajalo večno.

- Stipe Božić

moj guru, hrvaški alpinist, pisatelj, fotograf, režiser in snemalec dokumentarnih filmov

Anja je ena zelo posebna punca. Čustvena, poštena, radodarna, športna, zanesljiva. Včasih mali psiho.

- Emi Nikočević

človek, ki ima neomejeno količino energije. Pozitivne.

Anja še ni slišala za meje. Anja ne ve, kaj je to predsodek. Anja sprejema. Anja išče. Anja najde. Anja daje. Anja uči. Anja je perpetuum mobile. Anja je življenje in pol.

- Boštjan Videmšek

novinar, ultramaratonec, tisti, ki mi daje upanje za boljši jutri

Anja je ženska, ki je svoje življenje posvetila odkrivanju izzivov: pleza na vulkane, zbira sredstva za gradnjo šole v Nepalu in ji celo uspe vmes teči maratone na različnih celinah. Neustrašna popotnica, ki uživa v odkrivanju lepot narave in navezovanju stikov okoli sveta. Čeprav je vedno zaposlena, se trudi biti v stikih tudi, ko sva tisoče kilometrov narazen v različnih časovnih območjih.

- Natalija Kosec

najboljša prijateljica, s katero sva se po naključju srečali sredi jezera Titicaca

Kdo je Anja? Mislim, da še niso našli izraza, ki bi jo lahko opisal z eno besedo. Zato moraš Anjo opisati v obliki doživljajskega spisa. Anja zajema življenje ne z žlico, temveč z zajemalko. Navzven prikupna blondinka, ki na svet gleda skozi svoje modre oči, skriva pravo pustolovsko dušo. Zjutraj bo vstala in se odločila, da bo šla na Mangart. Ali pa peš do Savudrije. Zavrtela bo globus in s prstom določila naslednjo destinacijo. In šla. Bo pa pozabila nase in razmišljala o drugih. Vedno ti bo hotela pomagati in izkoristiti vse svoje zveze in poznanstva za tvoje dobro. S tabo se bo veselila, smejala, skregala, pobotala in zabavala. Po duši je puristka, po naravi pa avanturistka. Ko že misliš, da si jo pogruntal, se vnovič premisli in naredi drugače. In te znova preseneti.

- Petra Kozomara

nekdanja sodelavka in prijateljica, ki je dokazala, da zmore vse

Anja je simpatična, vedno nasmejana, polna energije, neustrašna, vztrajna, z jasnimi cilji. Zanjo drži pregovor, da je strup v majhnih flaškah. A njen »strup« ni nevaren, temveč deluje kot neusahljiv vir energije za vse izzive, s katerimi se v življenju sooča. S svojim širokim nasmehom pa razveseli vsakogar, ki jo sreča. Najino prijateljstvo se je začelo v gimnazijskih časih in traja že 17 let, čeprav se nama na leto ne uspe ujeti več kot trikrat ali štirikrat. A ko se srečava, je spet vse po starem.

- Nastija Močnik

dolgoletna prijateljica iz gimnazijskih klopi

Anja: Vedno nasmejana. Topla oseba. Avanturistka. Razigrana. Energična. Vedno pripravljena dati. Pomagati. Spontana. Sanjačica. Trmasta. Pol hipi. Popotnica. Večna optimistka. Poduhovljena. Športnica.

— Jan Kajba

najboljši prijatelj, in pika

Anja je ženska, prijateljica, hči, sestra. Popotnica. Vedno aktivna, le redko obstane. Dobra po srcu, rada pomaga, impulzivna, včasih (pre)hitrih odločitev. Zastavljene cilje tudi dosega. Živi in dela s srcem. Rada jé in živi zdravo.

- mami Vesna

tista, ki me je rodila 28. 2. in mi pokazala, kaj pomeni biti mati z vsem svojim srcem, telesom in dušo

To so o meni povedali … izbrani. Osebe, ki so me veliko naučile, ki me poznajo in za katere sem prepričana, da mi bodo vedno stale ob strani.

Zase pravim, da si samo želim živeti. S polno žlico. Z vsakim svojim dihom. Z vsako svojo sekundo. In doživeti vse, za kar bi mi bilo žal, če ne bi.

Če želiš izvedeti še več o meni, sledi mojim zgodbam.

Vem, da te nekaj zanima