Top

O odnosih

Nismo sami. Nikoli. Čeprav se kdaj tako počutimo.

Obkroženi smo z nešteto ljudmi. Različnimi. Vsak od nas nosi svojo zgodbo.

Svoje sanje. Svojo preteklost. Svoje težave. In svoj jutri.

Od nas je odvisno, ali se bomo naslednji dan zbudili obkroženi s tistimi,

ki nam lepšajo dneve, ali se bomo vsak dan znova spopadali z odnosi,

ki nam ne ugajajo. A preden bomo lahko odločali o svojem vsakdanu,

moramo najprej spoznati sami sebe,

se sprejeti in urediti odnos s samim sabo.

  • Leto dni od povratka je mimo mene odletelo hitreje, kot tisto, ko sem bila na poti. Najprej sem štela tedne, potem mesece, in zdaj se z norimi skominami spominjam vseh izkušenj, ki sem jih doživela na potovanju mojega življenja.

  • Potovanja niso samo svoboda. So osvobajanje. Osvobajanje tistega, česar ne potrebujemo. Tistega, kar nas tišči. In tistega, kar nam omogoča razvoj in napredek.

  • Nikoli mi ni dolgčas. Ni trenutka, da ne bi imela kaj početi. Kot človek z nešteto željami po novih avanturah, voljo preizkusiti in okusiti vse, kar je še neznano.

  • Sedim v hostlu sredi čudovitega nacionalnega parka Blue Mountains s prostranimi pogledi na rdečkasto obarvane klife, mogočne plezalne stene in gozdne poti med nešteto vrstami evkaliptusovega gozda.

  • Kako veš? Kateri je tisti pravi občutek, o katerem vsi govorijo? Vedela boš. Enostavno boš vedela. Ne, to so pričakovanja.

Sanjaj. Upaj si. Živi.

Nič ni večno. Noben trenutek. Nobena izkušnja. Nobena sekunda. Vsako doživetje, ki nam ga življenje ponudi, nam je dano samo enkrat. Izkoristiti ga moramo. Živeti brez obžalovanj, z radostjo, srečo in zadovoljstvom. Sanjaj. Upaj si. Živi. Stori to, kar si že dolgo želiš, pa si nikoli nisi upal. Morda bo želja kmalu usahnila. Nikoli ne boš vedel, koliko sreče bi lahko zaužil v tistem trenutku. Kaj novega bi se naučil in kako zelo lepši bi bil tvoj dan. Izkoristi prav vsakega. In živi. Z zadovoljnim nasmehom na obrazu.

Anja Kovačič