Top
AFRIKA AZIJA EVROPA SEVERNAAMERIKA AVSTRALIJA JUŽNAAMERIKA

Nazadnje raziskane

čudovite destinacije

Nimam najljubše države. Obstajajo pa tiste, ki nosijo v mojem srcu posebno mesto, in tiste opisujem tukaj.

Narava in ljudje vsake od opisanih držav so name pustili pomemben pečat.

 • Kuba

  Cuba, Santiago de Cuba, prestolnica salse, je tudi kraj začetka kubanske revolucije ter evolucije literature, glasbe, arhitekture, politike in etnologije.

 • Brazilija

  Po dveh letih sem se vrnila v Brazilijo, a nisem imela časa, da bi prišla na obisk k njej, zato se je ona pripeljala v Rio de Janeiro. Ja, tudi takrat sem couchsurfala pri prijatelju, ki zadnjih nekaj let živi

 • Slovenija

  Ne vem, kdaj se vračam. Morda čez mesec. Dva. Leto. Dve. Ne vem. Ne vem, kaj me čaka na drugem koncu sveta.

 • Avstralija

  Vse se zdi tako enostavno. Naravno. Nobenega posebnega truda ni treba vlagati. Vse se enostavno odvija samo. Je točno tako, kot mora biti. To se zgodi, ko si na pravi poti.

 • Tajska

  Bilo je pred 11 leti. Ne spomnim se, kako, po kakšnem ključu. Sestra Nuša se zagotovo spominja. Zakaj sva za najino prvo skupno potovanje izbrali ravno Tajsko.

 • Brazilija

  »Še brezdomci so videti zadovoljni in srečni, drugačni so od naših,« je moj najpogostejši stavek, s katerim opisujem svoje sanjsko popotovanje po deželi sambe, caipirinhe, tapioke in energičnih ljudi.

 • Avstralija

  Po petih mesecih mestnega življenja je napočil čas, da se odpravim dalje. Moj ljubi Brisbane mi je nudil sončno zatočišče, v katerem sem imela udobje, domačnost, toplino doma in osebe, ki jih lahko imenujem prijatelji.

 • Nepal

  Anapurne na eni strani, veriga Chulujev na drugi. V objemu večno belih himalajskih vrhov na približno 3400 metrih že 35 let stoji šola za usposabljanje nepalskih gorskih vodnikov. Leta 1979 jo je ustanovil Aleš Kunaver.

 • Nepal

  Plezalca Viki Grošelj in Stipe Božić sta po 32 letih obiskala grob Nejca Zaplotnika in Anteja Bućana. S solzami v očeh sta se spominjala prijateljev, ki ju je pod sabo pokopal sneg z Manasluja. Spominsko ploščo in Nejčev grob sem

 • Avstralija

  Kaj sploh je dom? Je to mesto? Država? Stanovanje? Soba? V svojem življenju sem se ogromno selila. Morda od tu izvira moja nemirna duša, ki mora venomer raziskovati in odkrivati novo.

 • Avstralija

  Odločitev je padla. Ko sem se peš odpravila iz Portoroža do Savudrije. Ko sem prečkala slovensko-hrvaško mejo in se odločila, da skočim na zadnji vlak. Ampak ne nazaj v Slovenijo, temveč tja daleč, down under, v Avstralijo.

 • Nepal

  Legendarna slovenska alpinistična odprava, ki je pred 40 leti osvojila vrh osemtisočaka Makalu, se je vrnila v Himalajo.

Nikoli ni prepozno za nove izkušnje

Vsako jutro se prebudim v novo neznanko. V nov dan, kjer ne vem, kaj me čaka. Všeč mi je, da je tako. Nobenih pričakovanj. Nobenih načrtov. Nobenega strahu, kaj bo, če ne bo. Naše poti so neznanka. Verjamem, da so nekje zapisane. A od nas samih je odvisno, kakšno izkušnjo si bomo pričarali. Koliko radosti in veselja bomo pustili v vsaki posamezni sekundi, ki nas poskuša izpopolniti. Vzponi, padci, razočaranja, veselje, ljubezen in sreča. Vse to je moje življenje. To je moja pot.

“Pot, ki ne pripelje nikamor drugam kakor na naslednjo pot in ta zopet na naslednje razpotje. Brez konca. Svoboda v najpopolnejšem pomenu besede.”

 

̴  Nejc Zaplotnik, Pot  ̴