Top

Hvala, ker mi tvoja razmišljanja dajejo pogum

NAKLJUČIJ ni in vse, kar se nam zgodi, se zgodi z določenim razlogom, ključem … mi vedno znova potrjujejo ljudje, ki vstopajo in izstopajo iz mojega življenja. Prav poseben ključ je imela tudi Anja Kovačič, ki me je povabila k branju svojega knjižnega prvenca in nato k vodenju predstavitvenih večerov o knjigi Ujeta v svobodi.

Knjiga je bila zame ne le potovanje po deželah, ki so trenutno še zame zelo daleč, ampak s pomočjo Anjinih izkušenj potovanje same vase. Vlivala mi je pogum v dneh, ko sem sprejemala pomembne odločitve, in me hrabrila v dneh, ko je strah prekrival resnično mene.

Med branjem knjige sem ji pošiljala različna sporočila, da bi skupaj premlevali razne stavke in razmišljanja. Pisala sem ji: … ti si čisto divja … fatalna ženska … hvala, ker mi tvoja razmišljanja dajejo pogum v dneh, ko se počutim kot cunja, s katero brišejo umazane stopnice … dobro sestavljaš stavke … všeč mi je tvoje povezovanje z duhovnostjo … všeč mi je tvoja iskrenost …

Kot je zapisala nekje v knjigi in pišejo veliki mistiki, imamo vedno na izbiro, kako bomo pogledali na določene situacije, in imamo izbiro, kako trenutek izberemo sebi v prid. Anjina knjiga je velik navdih tistim, ki oklevajo in odlagajo odločitve na druge, ter spodbuda na potovanje v svobodo misli in želja.

 

Barbara