Top

Svetloba. Beseda, ki pomeni ogromno. Pomen, ki v sebi nosi barvo, energijo, moč in ne nazadnje tudi pot. Ni samo eno od poglavij na tej spletni strani, je vodilo. Vodilo skozi moje življenje. Vodilo na moji poti. Del moje osebne izkušnje. Mojega počutja.

Sem človek lune. In sonca. To me polni z energijo, luna me pomirja in daje moč. Marsikdaj sem slišala, da sem rojena pod srečno zvezdo. Da so mi bili planeti ob rojstvu naklonjeni. Hvala, mami. In hvala, oči. Predvsem pa hvala tisti, ki ste splet okoliščin pripeljali do trenutka, ko sta se Vesna in Miran spoznala. Tudi to ozadje še raziskujem. Pridem tja.

A do takrat bom spoznavala sebe. Kar nekaj stvari sem se že naučila v zadnjih nekaj letih. Priznam, pridno delam na sebi. Nekateri to veste, drugi opazite. Kar mi največ pomeni, je, da to spoštujete in sprejemate. Nikoli ne bom vedela vsega. Želim pa si odkriti kar največ. Predvsem tisto, kar mi bo pomagalo, da postanem še boljša jaz.

Nikoli ne bom vedela vsega. Želim pa si odkriti kar največ.

Predvsem tisto, kar mi bo pomagalo, da postanem še boljša jaz.

Poznam ga nekaj let. Srečala sva se na organiziranem pohodu v hribe. Neka višja, duhovna energija naju je povezala. Popolno zaupanje in vera v človeka. V njegove sposobnosti. Ko sem spoznala, da mi lahko pomaga na poti k samospoznavanju, sem mu takoj pisala.

“Popolno zaupanje in vera v človeka.”

Usklajevala sva datume, ure, preračunavala časovno razliko med Avstralijo in Slovenijo ter se končno ujela. Po skoraj treh urah sem razumela, zakaj sem takšna, kakršna sem. Zakaj se odzovem na način, ki se me drži že vse življenje. Zakaj sem rada vodja, ne tisti nadležni vodja, ki ga nihče ne mara, ampak tisti, ki je del ekipe. Zakaj rada pomagam ljudem in jim darujem svoj čas, vse, kar lahko in česar ne potrebujem. Zakaj rada raziskujem in potujem in zakaj je nastala ta stran. In ne, nisem vedela, da džotiš dejansko pomeni svetloba.

Džotiš je vedska astrologija, ki bere našo rojstno karto. Na njej so položaji zvezd in planetov v času našega rojstva. Vsak planet ima določeno nalogo in vlogo. Vsako obdobje v našem življenju določeno nalogo. Džotiš je kombinacija astrologije, psihologije, fiziologije, matematike, duhovnih znanj, patologije oz. simptomatike in terapevtskih metod, na osnovi katerih sta možni osebnostna in duhovna rast. Matic je v Indiji našel svojega izkušenega guruja, ki ga je uvedel v to vedo, tehnike in nekakšne obrede, s katerimi lahko nevtraliziramo svojo karmo in negativne učinke planetov. Matic mi je svetoval kar nekaj različnih načinov, kako lahko okrepim svojo karmo.

“Matic Štorman - Padma Yogi”

“Matic in njegov guru Sri Sri Ravi Shankar”

Tri ure zanimivih podrobnosti. Naukov. Lekcij. Nasvetov. Spoznanj. Samospoznanj. Trenutkov, ko se zamisliš. Ko dobiš knedelj v grlu. In ko izveš, da si v drugem zelo pomembnem obdobju življenja. V drugem obdobju Sade Sati.

Padma Yogi pravi, da gremo v času Sade Sati običajno skozi težje preizkušnje. Tiste, ki nas želijo naučiti o tem, kaj je bistvo življenja. V tem obdobju občutimo večji pritisk na čustva in hkrati nesposobnost izražanja teh čustev. V tem času je, hočeš ali nočeš, na preizkušnji naš veliki ego. Saturn nas v tem času želi naučiti bistva našega obstoja. Želi nas naučiti, kaj je minljivo in kaj je večno. Kaj je tisto, kar zares šteje in nosi vrednost v našem življenju. Astrološko gledano je to obdobje, ko Saturn v rojstni karti potuje čez Luno. Traja približno sedem let. In moje se je začelo januarja letos.

``Priznam, pridno delam na sebi. Nekateri to veste, drugi opazite. Kar mi največ pomeni, je, da to spoštujete in sprejemate.”

Pospešeno bom odplačevala svojo karmo. Hitreje bom razvijala svojo osebnost. Intenzivneje bom občutila tisto, kar nisem. Le tako bom lahko našla resnico, kaj v resnici sem. Padma Yogi pravi, da je občutek v tem obdobju podoben tistemu, ko nas nekdo vrže v pralni stroj. Saj ne, da vemo, kakšen je ta občutek, a si ga lahko predstavljamo. Predvsem pa upam, da nihče ne prižge centrifuge. Bolečina v tem obdobju bo neizogibna. Super, se že veselim.

Bodite prijazni z mano. Vsaj naslednjih sedem let. Matic mi namreč pravi, da bom ob koncu teh pravljičnih sedem let drug človek, obogaten z novimi dragocenimi izkušnjami svojega čudovitega življenja. Ker verjamem v duhovnost, karmo in našo energijo, upam, da postanem še boljša.

Dodaj komentar