Top

Kako veš? Kateri je tisti pravi občutek, o katerem vsi govorijo? Vedela boš. Enostavno boš vedela. Ne, to so pričakovanja. Prevelika pričakovanja za nekaj, kar morda niti ne obstaja. Ljudje smo si različni. Drugače dojemamo različna čustva. Pa vendar nekako vemo. Enkrat. Drugič. Tretjič. Vsakič znova. Z upanjem, da je tokrat zadnjič. Prevelika želja. A vsakič znova nova in drugačna lekcija. Predvsem z odgovori, zakaj ne.

Drugače. Popolnoma drugače sem si predstavljala. Občutke. Misli. Čustva. Pričakovanja. Kako bo, ko ga bom spoznala. Tisti metuljčki, o katerih govorijo v filmih.

Stezico, na kateri se skriva pravljica.

O dveh popolnoma svobodnih osebah. O dveh popotnikih.

Tokrat sem vedela. Oba sva. Da sva se našla. Dolgo je trajalo. Kar daleč narazen sva se potikala in iskala tisto pravo pot. Stezico, na kateri se skriva pravljica. O dveh popolnoma svobodnih osebah. O dveh popotnikih. O dveh pozitivnih dušah, ki sta hrepeneli druga po drugi. Vsaj mislila sva, da sva se našla.

``Kako bo, ko ga bom spoznala.``

``O dveh pozitivnih dušah, ki sta hrepeneli druga po drugi.``

Ima nekaj lastnosti, ki so mi všeč. Nekaj je na njem, česar tisti prej ni imel. Zna več, kot bi pričakovala. Pa vendar … Ne. Ni tisti pravi. Zakaj? Ker ni. Ni pravi čas. Ni prava oseba. Morda ni pravi kraj. Ali pa so enostavno moje prioritete drugačne in predvsem drugje. Ne.

``Učim se. Učim se reči ne.``

``Ne želim se spreminjati in nikogar ne želim spreminjati.``

Učim se. Učim se reči ne. Ne samo razmerju. Predvsem takrat, ko vem, da nove izkušnje ne potrebujem. Ker sem takšno že imela in da bi se že davno morala nekaj naučiti. Če ves čas odpiraš ista vrata, te na drugi strani ne čaka nič novega. Nič drugačnega. Nič manj bolečega. A ko se odločaš z razumom, so odgovori lažji.

Poseben način za spoznavanje sebe. Svojih vrednot. Lastnosti. In tistih značilnosti, ki se jim ne moreš odreči. Tako njegovih kot svojih. Cenim se. Spoštujem sebe in tiste, ki jih spustim blizu. Zato ne želim prevelikih sprememb. Ne želim se spreminjati in nikogar ne želim spreminjati. Po navadi je težko. Oditi. A zagotovo lažje kot ostati.

Dodaj komentar