Top

Kaj pravzaprav je svoboda? Kdo nam jo lahko vzame in kako jo dobiti nazaj? Svoboda je samo v naših glavah. Je nekaj, kar nam omogoča ali omejuje naša dejanja. Zastira pogled v srečno življenje in išče izgovore, zakaj nismo srečni.

Svoboda gibanja. Dihanja. Svoboda govora in izražanja. Ko si nekaj želimo, kdo nam preprečuje, da tega ne storimo? Je pred nami zid, ograja, zastor, ki nam ne dovoli uresničitve naših želja?

Minljivi smo. Še bolj, kot se zavedamo. Nobena svoboda in nobeno potovanje nas ne bosta osrečila, če ne bomo sami sebi dovolili početi točno tisto, kar si želimo.

“Umakni se v svoj kotiček in si ga vzemi.”

“To je svoboda.”

Te vleče ven, ko dežuje? Obuj se in steci. Bi rad objel osebo, ki sedi poleg tebe? Stori. Ti je hudo? Joči. Potrebuješ čas zase? Umakni se v svoj kotiček in si ga vzemi. To je svoboda.

“Narediti to, kar čutimo, kar si želimo in kar nam bo polepšalo ta trenutek.”

Narediti to, kar čutimo, kar si želimo in kar nam bo polepšalo ta trenutek. Zdaj, ko je želja sveža, ko so skomine najmočnejše in volja neusahljiva. Zdaj je pravi čas, ko se lahko osrečimo. Čeprav za trenutek. A je vredno. Brez obžalovanj. Ker jutri te želje morda ne bo več.

Dodaj komentar