Top

Stal si tam, na zaprašenem parkirišču ob železniški postaji. Bil je prijeten avgustovski dan. Z Obale sem se pripeljala v prestolnico, samo da bi te spoznala. Ničesar nisem pričakovala. Razen popolne avanture. Bila je ljubezen na prvi pogled …

Nič več ni bilo pomembno, ko si me spustil k svojemu srcu. Odprl vrata do svojega najintimnejšega kotička. Skromen si. A imel si to, kar je pomembno. Pravo energijo in neznansko željo po odkrivanju novega.

``Romantično spoznavanje na poti do smaragdnega jezera Jasna je minilo, kot bi mignil.``

Ko sva si zrla iz oči v oči, je bilo povsem jasno, da je to to. Romantično spoznavanje na poti do smaragdnega jezera Jasna je minilo, kot bi mignil. Po navadi znajo biti moški zakomplicirani, zaprti in nejasni na začetku, ti pa si mi dajal napotke, se prilagajal in mi že od samega začetka stal ob strani. Ko sva prišla do meje in v mraku začela spoznavati italijanske ceste, sem se zavedala, da sem v varnih rokah. Ob tvojem utrujenem sopihanju, ko sva grizla v klanec, si mi ves čas vztrajno mežikal, ker še nisem poznala vseh tvojih skritih znakov, sem komaj čakala, da premagava vse ostre in ozke ovinke. Ja, vem, oprosti, vreme nama ni bilo naklonjeno. Namesto da bi opazovala zvezde in sproščeno uživala v vožnji, so naju hladile močne dežne kaplje, ki nama niso prizanašale. A sva držala skupaj in premagala napor čez 280 vijugastih, ozkih, deževnih, temačnih kilometrov vse do kolen premočene Cortine d’Ampezzo.

Tam si rekel, da me boš počakal. Da potrebuješ čas zase.

Utrujena sva našla zadnji košček v kampu Rocchetta, te napojila z energijo in se zjutraj zbudila v čudovito jutro obsijano s soncem. Postregel si mi zajtrk in pokazal pot do najinega prvega izhodišča. Ker sva bila preveč utrujena za kakšne večje podvige, sva se najprej skozi poplavljeno Cortino d’Ampezzo odpravila do Passa Tre croci. Tam si rekel, da me boš počakal. Da potrebuješ čas zase.

``Ko sva si zrla iz oči v oči, je bilo povsem jasno, da je to to.``

``Postregel si mi zajtrk in pokazal pot do najinega prvega izhodišča.``

Lago di Sorapiss. Prijetna in precej razgledna pot skozi gozd, ruševje in prijetna pobočja mimo vojaških objektov iz prve svetovne vojne. Preveč turistov. Obutih v modne čevlje, s kakršnimi bi se odpravila na nedeljsko kavo ob Ljubljanici. Še nekaj prečenj, dobro zavarovanih, torej varnih, če si primerno obut, in že mi pogled seže do koče Rifugio Tondi. Od tam pa vav pogled na turkizno jezero. Kaj bi dala, da bi bil takrat z mano.

Se nadaljuje …

Comments:

Dodaj komentar