Top

Potovati v avtomobilu? Morda. Kakšen teden, dva. Zunaj cone udobja. Kupim. Živeti v avtomobilu dva meseca? Z neznancem? Z osebo, ki mi dejansko za vsako moje dejanje postavi ogledalo? Če bi vedela, kaj me čaka, bi rekla ne. Odločno. Jasno in glasno. Pa nisem. Podala sem se v neznano.

Znova. S človekom, ki sem ga poznala tri dni. Z nekom, s katerim sva v treh dneh ugotovila, da imava kar nekaj skupnega. In po dveh mesecih lahko priznam, da so ravno te stvari, za katere sva mislila, da naju bodo povezale, tiste, ki so najbolj moteče. Zakaj? Ker gre za osnovne potrebe in želje vsakega od naju.

“Mirno spanje. Eno najpomembnejših opravil za lep dan.”

Rada se zbudim bolj pozno. Ko ima moje telo dovolj. Ko enostavno odprem oči in si zaželim kavo. To je moj najlepši trenutek dneva. Spanje. Mirno spanje. Eno najpomembnejših opravil za lep dan. Ne maram, če me kdo zjutraj zbudi, ko to odgovarja njegovemu telesu. In še posebej ne takrat, ko sem se sredi noči nekajkrat zbudila, ker se je druga oseba zbudila. Takrat moj dan zagotovo ne bo sončen.

Začetek pripovedovanja, kako sem se znašla izven cone udobja, najdeš tukaj.

A vem, da je vse skupaj tu zato, da sem naučim nekaj novega.

Da spoznam tisti delček sebe, ki ga sicer ne bi mogla.

Takšno je skoraj vsako jutro zadnjih dveh mesecev. Le kako naj bo pred mano lep, sončen in nasmejan dan, če se zbudim vsa »zalimana«, tečna, nergava, nenaspana in nezadovoljna? To je prvi korak na poti povsem iz moje cone udobja. Hvala bogu, da imam svojo majhno džezvo, ki sem si jo kupila v Brisbanu.

“A vem, da je vse skupaj tu zato, da sem naučim nekaj novega.”

Malenkosti, za katere nisem niti vedela, da mi veliko pomenijo, ker so se mi zdele samoumevne, so zdaj skoraj vsakodnevno postale jabolko spora. Dnevna opravila, zame osnovna, so postala nekaj, po čemer lahko samo hrepenim. Osamljeni trenutki, ki sem jih imela tako rada, so luksuz. Dobim jih, ko so izpolnjeni preostali idealni pogoji, da si lahko vzamem trenutek zase.

Port Macdonnell

Sončni zahod v Warrnamboolu

In konec koncev – partner in zveza, po katerih sem tako dolgo hrepenela, mi v teh okoliščinah, ki so daleč od enostavnih, predstavljata breme. Težek občutek prilagajanja, samorefleksije, samospoznavanja in odpovedovanja, ki jih prej nisem poznala. A vem, da je vse skupaj tu zato, da sem naučim nekaj novega. Da spoznam tisti delček sebe, ki ga sicer ne bi mogla. Vse to tik, preden (končno) zapustim Avstralijo, po kateri sem tako dolgo hrepenela.

Dodaj komentar